Idee voor co-working space #onderwijs 'De Ruimte'

Ik ben momenteel bij Starterslabo een Start! traject van vijf weken aan het doorlopen om mijn idee uit te werken: een co-working space voor leraren in Gent.

Het originele idee:

Co-working space “De Ruimte”

Als leraar sta je bij regelmatig 24/7 onder druk. Weekendwerk, avondwerk, we kennen het allemaal maar al te goed. Ik spreek uit ervaring: ik weet wat deze blijvende druk met mijn lichaam gedaan heeft. Begin 2015 ben ik 6 maanden “out of work” geweest omwille van een burnout (hartproblemen). Nu kies ik bewust om maar 3/5 te werken. De financiële implicaties neem ik er bij. Maar dat terzijde. Hoe zou het zijn om onze weekends meer vrij te houden? Dan moeten we er wel iets op vinden om onze werktijd tijdens de week anders in te vullen. En laat ons eerlijk zijn, de leraarszaal is niet altijd de ideale werkruimte om rustig schoolwerk te doen. Vele scholen hebben ook niet de locaties om leraren op school te laten werken.

Wat wij bij ruimtewerker.be je ook aanbieden is een flexibele werkRUIMTE waar je kunt co-werken met andere onderwijsmensen, of lekker gefocust je onderwijswerk individueel kunt afwerken.

Doel?

De weekends en avonden schoolvrij houden, meer tijd voor jezelf, het gezin, je partner, je vrienden en sociale leven. Tegelijkertijd kan je in creatieve wisselwerking gaan met andere onderwijsprofessionals. Zo kunnen we elkaar helpen.  En dat in een aangename werkomgeving. Rustig, zowel met ruimte voor vergadering als voor individuele werkruimte. Lekkere koffie, thee, een vers soepje of snack inbegrepen.

Wat zouden jullie daar van denken? Laat gerust comments na ... Ik hou jullie op de hoogte.

6 responses
Lijkt me wel een goed idee, Bram. Moet je natuurlijk wel een juiste locatie kunnen vinden. Ik wil de comments en concrete plannen hieromtrent wel volgen.
Okido Hans, ik hou je op de hoogte! Idd, vooral juiste gebouw vinden en financiering zal uitdaging zijn. Ga mss partnerschap aangaan met bestaande co-working places in Gent. Grtjs. Bram PS al gecontacteerd van Klasse? Heb jouw naam doorgegeven...
Leuk idee. Benieuwd naar resultaat. Lijkt me ook interessant in scholenstad Eeklo... :-) eens bij bestuur aankloppen?
Goed idee, Patrick! Ik ga eerst verder met het idee/concept in Gent, we'll see. Grtjs
Lijkt mij een fantastisch idee, alleen weet ik niet of alle leerkrachten hiervoor staan te springen
@Mania: hoeft niet metee voor "alle" lkr-en hé? Diegene die zich daarvoor wensen te engageren, wie bvb liever niet altijd "alleen" thuis werkt (en 's avonds). Ik ga dit mee pakken nr de directies en indien bvb een lkr enkele blokken vrij heeft op bepaalde dagen > in co-working space. Ik houd je op de hoogte! Thx voor je opmerking. Bram PS ik ga nu eerst nog een financieel plan + pitch presentatie maken waarmee ik "de straat" op kan.