Netwerkevent Onderwijs en Het nieuwe werken. Verslagje. #hnwonderwijs

Vorige maand kwamen we samen in de gezellige vergaderzaal van koffiebar Clouds in my coffee. Op de agenda: onderwijs en Het Nieuwe Werken. Veerle Verspille gaf ons veel voedsel en inzichten op het vlak van het nieuwe leiderschap. Haar presentatie:


De drie pijlers het levende netwerk, duurzaam leiderschap en duurzaam mensbeleid werden toegelicht met vele voorbeelden en de presentatie werd onthaald op geknik en vele aha’s.

Enkele zaken die me bijgebleven zijn:

  • We gaan op zoek moeten naar een andere invulling van het “directeurschap” waarbij de directeur minder rollen moet opnemen/krijgen.
  • De rol van kwetsbaarheid. Je kan pas wankelmoedig zijn in contexten waar voldoende vertrouwen aan beide kanten is.  Brené Brown vermeldt dat ook expliciet, als er onvoldoende empathie en wederzijds begrip is, ga je je niet kwetsbaar opstellen ...

“If we can share our story with someone who responds with empathy and understanding, shame can't survive.”

  • Een organisatie heeft nood aan een preventief burnout beleid.
  • Louise werkt slim (strip rond het levende netwerk met zijn ups & downs, verspreid in de organisatie) is een mooie manier waarop je dat als organisatie speels kan benaderen.
  • Hannelore en haar ideeën bleven me bij: vlinder-leerkrachten: lkr-en die spontaan bij elkaar op bezoek gaan en zich kwetsbaar opstellen. Feedback week (FIE week: Feedback, Inhaal en Evaluatie) in het BSO voor hoger engagement bij leerlingen en “make them proud learners”. Meer info bij @HCoulembier
  • Initialiseer sociale netwerken op informele wijze in een school: tweedehands spullen en freecycle werken beter om het medium te lanceren.

Volgende netwerkevent zal gaan rond efficiënt smartphone gebruik bij leraren en het M-decreet. Uitnodiging volgt ...

Na een lekkere luncht (thx Clouds!) kreeg iedereen nog een leesbundel ter inspiratie mee. In deze Drive folder vind je de publieke pdf’s.