Verbindende oproep voor lectoren #lerarenopleiding en lkr-en secundair

Aanleiding voor een verbindende oproep is deze blogpost van Céline waarin ze (vanuit haar ervaring en perceptie) de vinger op een wonde legt in de lerarenopleiding. Vanuit mijn praktijk beaam ik dat té regelmatig lectoren in de #lerarenopleiding geen of weinig ervaring hebben in de praktijk. Natuurlijk zijn er wel hogescholen en SLO's waar dit niet zo is, maar dat is niet het onderwerp van discussie in deze post. Ik ben wel van mening dat het "hart van leren" in de overlap zit tussen theorie en praktijk. "Praxis is the sweet spot of education in action. Praxis is the essence of what happens when theory is applied to practice." Steve Wheeler

Er wordt dan getwitterd. Ja, zo gaat dat hé :)

Wat ik ontzettend fijn vond was deze spontane reactie van Els Van Hecke:

Ik kan mij zo inbeelden dat er veel leerkrachten met plezier de deur even willen openzetten voor een lector #lerarenopleiding. Laat ons dit gewoon doen? Zomaar. Nu. Of vanaf september. Via Twitter en ander sociale media.

Synergie zonder te wachten op "hét systeem". Wie goesting heeft zet de klasdeur even open en een lector lerarenopleiding gaat enkele lessen geven. Misschien moeten we gewoon wat meer durven doen, zoals ons hart het ingeeft.

Een googledoc vind je hier om Twitter naam en school op te geven. Spreek een geïnteresseerde collega aan en wijd die desnoods eventjes in op Twitter (in GDoc enkel twitter namen vermelden, aangezien het openbaar document is).

Verspreid gerust ...

En: