Zondag 28/6 #Hasselt Verhalen en netwerken rond burnout en #onderwijs

Ken je ook het gevoel dat elk schooljaar mentaal en fysiek drukker lijkt te worden? Moe maar nog steeds voldaan de vakantie in... Op de grenzen van het haalbare balancerend. Vele gepassioneerde onderwijsmensen staan met het water aan de lippen. Jammer vind ik dat. In mijn nabije omgeving verlaten regelmatig mensen het onderwijsveld. Mensen waarvan ik denk 'Damn, goeie leerkracht, goeie 'mens', jammer voor de kinderen dat die (begrijpelijk) kiest voor andere oorden'.

De vele veranderingen in onderwijs en toenemende (prestatie)druk mogen er mijns insziens NIET voor zorgen dat goede professionals de moed verliezen.

Ik ben zelf door een moeizaam proces van een burnout gegaan en ben van plan om meer mijn verhaal te beginnen delen.

Daarom een eerste netwerkmoment op zondag 28/6 in Hasselt, om 14u (plaats nog te bepalen, hier update binnenkort).

Ik vertel vanuit m'n eigen dieptepunten hoe de burnout ontstaan was, we luisteren naar elkaar en je maakt kennis met de handvatten die mij sterker gemaakt hebben. Als mens, als professional, als leer-kracht. Werken vanuit je kern. Voor de kids, want laat ons niet vergeten waar het om gaat, onze grootste schatten: kinderen en kleinkinderen.

Niemand verdrinkt door kopje onder te gaan, je verdrinkt door onder water te blijven.

Wat is dit netwerkmoment niet? Een coaching sessie, ik ben geen burnout coach (al ken ik er wel een goeie in Gent). Elkaar ont-moeten in een herkenbare context. Even stilstaan in haastige tijden.

Bevestig je komst via reactie/comment op dit bericht, of via Twitter DM bvb.